arrow_backward Uutisarkisto

Mitä jokaisen pitäisi tietää tekoälystä?

Uudet teknologiset saavutukset innostavat yrityksiä kehittämään jatkuvasti entistä parempia ratkaisuja. Tällä hetkellä tekoäly avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia muokata toimintaympäristöä älykkään tekniikan avulla yhä tehokkaammin toimivaksi myös energia-alalla. Tekoäly ei sinänsä ole uusi asia. Vaikka tekoälyn ympärillä on tällä hetkellä paljon hypeä, moni vielä pohtii: miten hyödyntää sitä, mitä arvoa se loisi, tai miten päästä edes alkuun.

Ajan henki on se, että meistä jokaisen tulisi olla selvillä uusimmista innovaatioista. Nopeaan tekniseen kehitykseen sopeutuminen haastaa yrityksiä monin tavoin. Monikin kerää dataa valtavat määrät, ja sitä analysoidaan ja hallitaan asianmukaisesti. Silti tekoälyä ja tai muita nykyaikaisia teknologisia läpimurtoja ei hyödynnetä riittävästi. Johtuuko se siitä, että tietoa ja ymmärrystä liiketoiminnan muuttamiseen tai toiminnan optimointiin tekoälyn avulla on kerättynä liian vähän, ja siten kynnys muutokseen on korkea?

Sanotaan, että hyvä digitaalinen valmiustaso ja tekoälyratkaisut antavat edelläkävijäyrityksille nyt entistä enemmän hyötyä ja arvoa. Muutos on nopeaa. Valtavien mahdollisuuksien hahmottaminen ja uuden hyödyntäminen vaatii panostuksia ja uskallusta riskinottoon. Toisaalta on kyettävä erottamaan; mikä on vain hypeä, mikä realistista ja mikä helposti toteutettavissa. Jotta saavutetaan kilpailuetua, pitää löytyä kykyä muuntaa onnistuneet tekoälyinnovaatiot skaalautuviksi ratkaisuiksi.

Mutta mikä oleellisinta, kaikki tämä edellyttää jatkuvaa oppimista ja uusimman tiedon hankkimista. Etevimmät ovat edellä muita, ja usein parhaan näkemyksen saa toisten jo hyväksi hiomista ratkaisuista. Myös tässä asiassa osaamattomuus voi koitua vaaralliseksi. Tekoälyn moniin mahdollisuuksiin syvennytään Adaton Online-seminaarissa 17.11.

Jos olet nopea, ehdit vielä mukaan 😉

t. Koulutuksen suunnittelija Outi Vainio