arrow_backward Uutisarkisto

Nyt etsitään Vuoden Verkostotekoa – voittaja julkistetaan Verkosto 2021 -messuilla

Energia- ja tietoverkkoalan ammattilaisille suunnatut Verkosto-messut järjestetään 6.–7.10.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen teemana on älykäs ja vastuullinen verkosto, jota tarkastellaan muun muassa kumppaniverkostojen, verkonrakentamisen ja vastuullisten ympäristöratkaisujen näkökulmasta. Tampereen Messut järjestää Verkoston yhteistyössä Energiateollisuuden, Adaton, Teleprikaatin, Tieturin, Palveleva Kaukolämpö FinDHC:n sekä Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL:n kanssa. Verkoston kumppaniyrityksenä toimii tänä vuonna Tampereen Sähkölaitos.

Verkosto-messuilla järjestetään myös Sähköverkot kriittisten toimintojen ylläpitäjänä -seminaarin. Seminaarin lopussa julkistetaan Vuoden Verkostoteko 2021 -palkinnon saaja. Kolmannen kerran jaettavalla verkkoliiketoiminta-alan palkinnolla Tampereen Messut ja Energiateollisuus haluavat nostaa esille esimerkillisiä toimijoita vahvasti kasvavalta energia- ja tietoverkkojen rakentamisen toimialalta. Tänä vuonna tunnustuksen teema on vastuullisuus. Vuoden Verkostoteko -tunnustuksen voittaja voi olla hanke, projekti, tuote tai palvelu, joka tuottaa vastuullisuuden saralla jotakin uutta.

Vastuullisuudella tarkoitetaan laajasti sekä ympäristön huomioimista verkostoihin liittyvässä tuotannossa ja laadussa, luotettavuudessa ja kestävyydessä kuin myös vastuullisesti toteutettua ja johdettua työtä, jossa koko tuotantoketju aina suunnittelusta työvälineiden ja -tekijöiden kautta työn toteutukseen toimii vastuullisesti ja turvallisesti. Vastuullisuusteemaisen verkostoteon tehnyt toimija noudattaa yhteiskuntavastuuta, varautuu tulevaan ja huomioi toiminnassaan uusiutuvat energialähteet. Vastuulliset teot voivat olla hyvin moninaisia, pieniä ja innovatiivisia projekteja tai suuria ja kauaskantoisia hankkeita. Esimerkkeinä voisi mainita viime messuilla lanseeratun turvallisuusmanifestin tai työkonealan ja kestävän purkamisen green deal -sopimukset sekä haitallisten aineiden vähentäminen hankinnoissa. Teko voi olla myös teemaan sopiva konkreettinen palvelu.

Voitte lähettää Vuoden Verkostoteko-ehdotukset Tampereen Messujen Tuija Sievolalle, tuija.sivola@tampereenmessut.fi. Lisätietoja saa Energiateollisuuden Janne Kerttulalta, janne.kerttula@energia.fi. Ehdotuksia otetaan vastaan 16.8. saakka.