arrow_backward Uutisarkisto

Aktiivinen ja asiantunteva hallitus on yhtiölle valtava voimavara

Aktiivinen ja asiantunteva hallitus on yhtiölle voimavara. Huippuosaajien vetämä tehokoulutus vahvistaa asiantuntemustasi hallitustyöskentelystä, omistajaohjauksesta ja luo ymmärrystä energia-alan toimintaympäristöön vaikuttavista tekijöistä.

Koulutus on tarkoitettu kuntaomisteisten energiayhtiöiden hallitusten jäsenille, johdolle ja omistajille. Parhaan annin koulutuksesta saa, kun yrityksestä osallistuu useampia henkilöitä, esimerkiksi toimitusjohtaja ja hallitus.

Liiketoimintaympäristön ajankohtaisten asioiden ja merkittävien muutostekijöiden ymmärtäminen on välttämätön pohja yrityksen tehokkaalle toiminnalle ja päätösten tekemiselle. Tiivis koulutuspäivä käynnistyykin energia-alan toimintaympäristökatsauksella.

Pääkouluttajana toimiva Janne Ruohonen aloittaa osuutensa yritysoikeussuunnitteluun liittyvällä kokonaisuudella, jossa annetaan toimitusjohtajalle ja hallitukselle suunnattuja neuvoja oikeudellisiin kysymyksiin varautumiseksi.

Koulutuksen pääpaino on kuitenkin hallitustyöskentelyssä ja kuntaomisteisen energiayhtiön omistajaohjauksessa. Käsittelyssä on monia mielenkiintoisia, välillä ristiriitojakin aiheuttavia kysymyksiä, kuten toimivallan- ja vastuujako sekä omistajaohjauksen välineet.

Ruohonen toimii yritysoikeuden professorina (oa.) Itä-Suomen yliopistossa. Hän on perehtynyt erityisesti kuntayhtiöihin ja on yksi Kuntayhtiö-kirjan (Alma Talent) kirjoittajista. Ruohosella on kokemusta hallitustyöskentelystä, ja hän luennoi aktiivisesti kuntayhtiöistä ja osakeyhtiöoikeudesta.