arrow_backward Uutisarkisto

Aurinkoenergian tuottaminen ja hyödyntäminen on kovassa nosteessa

Aurinkoenergian tuottaminen ja hyödyntäminen ovat kovassa nosteessa. Kansainvälinen Energiajärjestö IEA arvioi, että aurinkoenergiasta tulee vuoteen 2040 mennessä edullisin sähköntuotantomuoto. Alleviivaamattakin on siis selvää, että auringosta saatavan energian ympärille kehitetään joka päivä uutta liiketoimintaa sekä uudenlaisia teknisiä ratkaisuja.

Aurinkoenergiapäivässä luodaan monipuolinen katsaus tämänhetkiseen tilanteeseen ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Miten aurinkoenergiaa on hyödynnetty Suomessa ja maailmalla? Millaisia uusia teknisiä ratkaisuja aurinkoenergiaan liittyen on kehitetty? Millaisiin haasteisiin ja vastoinkäymisiin on törmätty?

Paitsi vastauksia näihin kysymyksiin, päivässä kuullaan esimerkkejä aurinkoenergian hyödyntämisestä muiden energiamuotojen yhteydessä. Pöydälle nostetaan myös paljon puhuttanut sähkön varastointi ja mahdollisuudet aurinkoenergian hyödyntämispotentiaalin parantamiseen. Lisäksi annetaan vinkkejä aurinkoenergiajärjestelmän valitaan sekä siihen, miten aurinkopaneelit voivat olla osaa rakennusten julkisivua.

Tilaisuus on suunnattu ennen kaikkea henkilöille, jotka työskentelevät energiayhtiöiden teknisessä asiakaspalvelussa sekä henkilöille, jotka vastaavat aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelusta tai toteutuksesta.