arrow_backward Uutisarkisto

Edelläkävijät määrittävät tulevaisuuden

Kuka on sanonut, että innovatiiviset edelläkävijät olisivat saavuttaneet asemansa helpolla. Ei. Takana on jääräpäistä testausta ja yrittämistä, turhauttavaa erehtymistä ja lopulta palkitsevaa onnistumista.

Kaukolämpöalalla on jo nyt huikeita esimerkkejä palvelutoteutuksia ja innovaatioista, jotka viitoittavat tietä tulevaan menestykseen. Jos tehdään ja toteutetaan vain niitä asioita, joita muutkin ovat tehneet, ollaan osa valtavirtaa ja siten auttamattomasti myöhässä. Siksi Kaukolämpöpäivillä otetaan voimakas etunoja. Yhtenä teeman onkin edelläkävijyys ja uusien oivallusten ruokkiminen.

Päivien toinen puheenaihe on ilmastoahdistus. Termi nousi voimakkaasti esiin Ylen viime vuonna julkaisemassa ilmastokyselyn seurauksena. Sen mukaan peräti 59 prosenttia suomalaisista pitää ilmastonmuutosta erittäin vakavana ongelmana. Moni onkin huolestunut, mutta huolen ja ahdistuksen välillä on selvä ero. Ilmastonmuutoksessa on myös sana ”muutos”, ja muutos voi olla myös hyvää. Seminaarissa ilmastoasioita ruoditaan kaukolämmön näkökulmasta ketään syyllistämättä ja toivon siementä raviten.

Pidetäänkö kaukolämpöä yhtenä varteenotettavana tekijänä ilmastonmuutosta ratkaistaessa? Mikä ylipäätään on suomaisten mielipide kaukolämmöstä? Asenneilmasto vaikuttaa paljon siihen, millaisessa ympäristössä kaukolämpöyhtiöt toimivat, millaisia tuotteita ja palveluita asiakkaille kannattaa tarjota ja, millä argumenteilla myyntiä tulisi tehdä. Asenteilla ja mielipiteillä on vaikutusta liiketoimintaan, ja siksi teemasta keskustellaan myös Kaukolämpöpäivillä.