arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi -bloggaus: 6 000 hyvää syytä

Mikä on Suomen mediaseksikkäin aihe? Aihe, joka innostaa, kiihottaa ja jonka ympärille perheet iltaisin kokoontuvat juttelemaan? Ei, se ei ole energiapolitiikka — todennäköisesti bridge, postimerkkien keräily ja nukketalojen rakentaminenkin ovat kansalaisten keskuudessa suositumpia. Energiauutisten toimituksessa me kuitenkin huumaannumme energiapolitiikasta joka päivä. Me virutamme, vanutamme, peuhkotamme, pöyhimme ja lopulta linkoamme energiapoliittisia aiheita internetin kiertoradoille. Tähän meillä on yli 6 000 hyvää syytä.

Energiauutisten uutiskirjeen tilaajien määrä nimittäin ylitti huhtikuussa kuuden tuhannen tilaajan maagisen rajan. Tämä on enemmän kuin kiva määrä, koska energiatoimialalla työskentelee noin 14 000 ihmistä. Tosin kotitalouksien ja koko kansakunnan kiinnostus energia-asioita kohtaan on jatkuvassa kasvussa. Tulevaisuudessa energiaa ostava ja käyttävä asiakas on tiedostava ja ymmärtää energiapolitiikan herkkyyksiä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Energiauutisilla on tulevaisuudessa entistä enemmän lukijoita.

Minkälainen sitten on keskiverto Energiauutisten uutiskirjeen lukija? Noin 70 prosenttia lukijoista saapuu sivuille pöytäkoneelta — todennäköisesti siis lukee juttujamme työpaikallaan. Mobiililaitteiden käyttö on vielä vähäistä. Yleisimmin uutiskirje avataan perjantaina puolenpäivän jälkeen — noin kello 14.00. Ennen viikonlopun viettoon valmistautumista mieli onkin hyvä ladata inspiroivilla energiapolitiikan aiheilla.

Lukijoitamme puhuttelevat raflaavat otsikot. “Tapporahaa tarjolla” ja “Hukkalämpöjä ostetaan — kaikki käy” olivat alkuvuoden klikatuimmat otsikot. Tunnetusti juttu myydään lukijalle otsikolla ja onnistuneen myyntitapahtuman jälkeen juttu myös luetaan.

Tästä on hyvä jatkaa, sanoisivat urheilijat. Niin sanomme mekin. Iloisina ja innokkaina jatkamme energiapoliittisten aiheiden popularisoimisen tiellä.


Kynäilijä:
Energiauutisten toimituspäällikkö Petri Sallinen