arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi bloggaus: Kohti uusia mahdollisuuksia

Olen vuosien ajan seurannut energia-alaa ja erityisesti kaukolämpöasioita. Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen totesi osuvasti Energiauutisten numerossa 6/2018 ”Alan muuttuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana enemmän kuin viimeisen 50 vuoden aikana.” Pystyn helposti allekirjoittamaan lausahduksen, sillä uskon kiihtyvään muutostahtiin sekä uudenlaisen ajattelun, toimintamallien ja liiketoimintojen merkittävään lisääntymiseen.

Suuret muutosilmiöt, kuten vähähiilisyys, digitalisaatio ja asiakkaiden nousu, ovat olleet puheissa jo vuosia. Ne vaikuttavat voimakkaasti ja tarjoavat energia-alalle monia mahdollisuuksia. Energia- ja kaukolämpöyritysten menestymisen kannalta on olennaista ymmärtää toimintaympäristön moninainen muuttuminen sekä asiakkaiden tarpeet ja kulutuspreferenssit.

Jo nimensäkin mukaisesti Kaukolämmön strategiaseminaarissa tulevaisuuden kehityssuunnat, liiketoimintaympäristön muutokset ja ennen kaikkea kaukolämmön kilpailukyky ovat agendalla päällimmäisinä. Levillä 31.1.-1.2.2019 pidettävässä seminaarissa toimintaympäristön muutosta käsitellään useammastakin eri näkökulmasta. Käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi lämmön toimitusvarmuus ja polton hyväksyttävyys sekä asiakkuus, uudet palvelut ja älykäs energiajärjestelmä.

Strategiaseminaarin lisäksi kalenteriin kannattaa merkata myös Kaukolämpöyrityksen johdon ajankohtaispäivät, jotka pidetään tänä vuonna 10.-11.4.2019 Helsingissä. Toimintaympäristön muutos tulee (yllättäen) näkymään myös tämän tilaisuuden sisällössä.


Kynäilijä:
Kaukolämmön asiantuntija Juha Rakkolainen