arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi bloggaus: Osaamisen kehittäminen on työelämän henkivakuutus

Viime kuun blogissa pohdittiin, miksi yrityksen kannattaa panostaa henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Pääset lukemaan tekstin täältä. Tällä kertaa vaihdetaan näkökulmaa ja mietitään, minkä takia jokaisen meistä pitäisi olla kiinnostunut omasta osaamisestaan.

Kaukana ovat ajat, jolloin valmistuttiin yhteen ammattiin, tehtiin alan töitä ja eläköidyttiin samasta ammatista. Nykypäivänä työurat ovat pirstaleisempia ja työtehtävät muuttuvat jatkuvasti. Väistämätön seuraus on, että meidän jokaisen täytyy koko ajan oppia ja opetella uutta. Elinikäinen oppiminen tarkoittaa osaamisen jatkuvaa päivittämistä ja menestyminen työmarkkinoilla vaatii aktiivista otetta oman osaamisen kehittämiseen. Elinikäinen oppiminen on tullut jäädäkseen.

Wikipedian mukaan ihmisen oppimiskyky on parhaimmillaan noin 10-20-vuotiaana, mutta lohdutuksen sanana iän myötä oppiminen toisaalta jopa helpottuu ja se on kokonaisvaltaisempaa, koska muistissa on enemmän tietoaineksia, joihin uusi tieto kytkeytyy. Itsensä johtaminen on kasvava trendi työmarkkinoilla ja samalla se tarkoittaa, että työntekijällä itsellään on entistä enemmän vastuuta omasta oppimisestaan.

Työn vaatimuksia vastaava osaaminen on henkivakuutuksesi työmarkkinoilla – pidä siitä huolta! Milloin olet viimeksi käynyt päivittämässä omaa osaamistasi? Katso seuraavat mahdollisuudet koulutuskalenteristamme.


Kynäilijä:
Koulutuspäällikkö Riikka Mäki