arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi -bloggaus: Pää täynnä GDPR:ää

Ihmisten käyttäytymisen tutkiminen on laajentunut psykologian puolelta markkinointiin. Markkinoijat ovat huomanneet, että mitä paremmin he tuntevat asiakkaansa ja ymmärtävät heidän käyttäytymistä, sen parempia markkinointi-, myynti- ja asiakaskokemuksia he saavuttavat.

Internet ja digitaaliset palvelut ovat luoneet mitä moninaisempia mahdollisuuksia kuluttajien ja asiakkaiden käyttäytymisen tutkimiseen. Tätä tietoa hyödyntäen markkinointia on tehostettu ja palveluita kehitetty entistä paremmiksi. Myös panostukset käyttökokemuksen parantamiseen ovat kasvaneet huomattavasti.

Monien hyvien puolien ohella tästä kaikesta löytyy synkempikin kulma. Kuluttajat saattavat tuntea olonsa kiusaantuneeksi, kun erilaiset algoritmit tyrkyttävät heille mitä hämmentävämpiä mainoksia. Kaupankäynnin ja sopimusten tekemisen siirryttyä verkkoon, on myös henkilötietovarkauksien määrä kasvanut. Ihmisten epävarmuuden kasvu on johtanut siihen, että nyt ollaan entistä tarkempia siitä, mihin ja mitä henkilötietoja tarvitsee luovuttaa.

Kaikille liiketoimintaa harjoittaville tahoille asetettiin 25.5. voimaan tulleella tietosuoja-asetuksella velvollisuuksia varmistaa asiakastietojen turvallinen käyttö. Henkilötietojen suojaamista ei kuitenkaan pidä nähdä vain asetuksen vaatimana velvollisuutena. Se on myös kilpailuetu. Asiakkaat, jotka ovat hyvin tarkkoja henkilötietoturvallisuudestaan arvostavat, että annetut tiedot ovat luotettavissa käsissä.

Vaikka monilla on jo pää aika täynnä GDPR:ää, ei sitä voi unohtaa jatkossakaan. Siksi aihepiirin liittyviä koulutuksia löytyy myös syksyn tarjonnastamme.


Kynäilijä:

Asiantuntija Edvard Lukka