arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi -bloggaus: Tehokas vianpaikannus vaatii erityisosaamista

Säävarmaa sähköverkkoa rakennettaessa sähkölinjoja kaapeloidaan erityisesti taajamien ja muiden merkittävien johto-osuuksien osalta. Verkkoa on alettu rakentamaan säävarmaksi vuodesta 2013 lähtien ja valmista pitäisi tulla vuoden 2028 loppuun mennessä.

Maakaapelit ovat säävarmempia ilmajohtoihin verrattuna, mutta vikojen korjausmielessä niiden paikantaminen ja korjaus on sekä haastavampaa että hitaampaa verrattuna avojohtoverkkoihin. Oikealla välineistöllä ja menetelmillä sekä osaavan henkilöstön avulla työtä voidaan nopeuttaa merkittävästi.

Paremman vianilmaisutekniikan myötä kuluttajien sähkökatkon kestot tulevat pienentymään sekä vikapaikan löytäminen helpottumaan huomattavasti. Kustannussäästömielessä lyhentyneellä keskeytysajalla ja turhien kaivuutöiden vähenemisellä on merkitystä. Kehittyneiden vianilmaisulaitteistojen avulla vian tyyppi sekä sen suunta saadaan nopeasti selville.

Varautumalla tulevaisuuden haasteisiin mahdollisten kaapelihäiriöiden osalta käymällä Adaton Kaapeleiden vianpaikannus -koulutuksen varmistat yrityksen erikoisosaamisen kaapeleiden vikatilanteissa sekä kaapeleiden käyttöönottomittauksissa.


Kynäilijä:

Asiantuntija Jani Vitikka