arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi bloggaus: Tehot irti koulutuspäivästä

Olet siis löytänyt koulutuskalenteristamme itsellesi sopivan koulutuksen ja ilmoittautunut mukaan – hienoa! Seuraavaksi mieleen saattaa hiipiä ajatus siitä, miten saat maksimaalisen vastineen ajan ja rahan käytölle. Tässä muutama vinkki, joista voit ottaa vaarin.

Ennen koulutuspäivää

Tutustu ohjelmaan etukäteen ja mieti, mihin kysymyksiin haluat saada vastauksen. Näin aktivoit aivosi ja valmistelet ne prosessoimaan uutta tietoa.

Edellisenä iltana on hyvä mennä ajoissa nukkumaan ja ottaa kunnon yöunet, jotta heräät virkeänä uuteen päivään. Aivoliitto vinkkaa, että yön aikana aivosoluilla on aikaa tankata energiaa tulevaa valvejaksoa varten.

Koulutuspäivän aikana

Mene eturiviin! Sieltä näet parhaiten ja pystyt keskittymään luennoitsijan sanomaan. Eturivissä tulee myös kummasti lisää selkärankaa ja pystyt sen avulla vastustamaan kiusausta näpytellä tietokonetta ja kännykkää.

Jos jokin esitetty asia jää epäselväksi, esitä rohkeasti kysymyksiä kouluttajalle. He ovat siellä sinua varten!

Hyödynnä tauot virkistäytymiseen ja verkostoitumiseen. Samassa tilaisuudessa on sinun lisäksesi läsnä monta muuta asiaan vihkiytynyttä ammattilaista, joiden kanssa keskustelemalla voit löytää uusia ideoita ja oivalluksia.

Koulutuspäivän jälkeen

Koulutuspäivän jälkeen saat linkin materiaaleihin. Käy lataamassa ne itsellesi tarpeen mukaan, jotta voit palata niihin myöhemmin muistin virkistämiseksi.

Unen tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa eli tavoittele taas hyviä yöunia illalla. Aivoliitto kertoo, että yöllä aivot järjestelevät päivän aikana kertynyttä tietoa ja siirtävät sitä paikoilleen muistin säiliöihin.

Seuraavana päivänä jaa koulutuspäivän highlightit kollegallesi ja kutsu hänetkin mukaan ensi kerralla! Tarjolla on monia mahdollisuuksia 😉


Kynäilijä
:
Koulutuspäällikkö Riikka Mäki