arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi bloggaus: Tieto voi vähentää tuskaa

Kukapa meistä ei olisi koskaan huolissaan omasta terveydestään tai kodin laitteidensa ja vaikkapa oma autonsa kunnosta. Edellä mainittuja asioita seurataan yleensä määräaikaishuolloissa ja tarkastuksissa kerran vuodessa tai harvemmin.

Ihminen on luontaisesti hyvä sensori (anturi), koska pyrimme tarkkailemaan ympäristömme muutoksia ja vertaamaan niitä aikaisempiin havaintoihimme. Onneksemme tekniikka on tullut avuksemme erilaisten suureiden tarkkailuun. Mittaaminen ja datan analysointi voivat säästää monelta isolta vaivalta ja vahingolta.

Sanotaan, että tieto lisää tuskaa, mutta sähköverkkojen kunnonhallintaa ajatellessamme voimme huokaista helpotuksesta, sillä tieto vähentää tuskaa. Kunnonvalvontamenetelmät kehittyvät hurjaa vauhtia ja uusia keinoja valvontaan kehitetään jatkuvasti.

Adaton 6.2.2018 pidettävä Sähkönjakelun kunnonhallintaseminaari pureutuu kunnonhallinnan haasteisiin ja kokoaa yhteen viimeisimpiä menetelmiä kunnonhallintaan. Tervetuloa Jyväskylään kuulemaan ajankohtaisia esityksiä ja verkostoitumaan kollegoiden kanssa seminaariimme. Samalla reissulla voit kätevästi hoitaa myös vierailun Sähkö-, Tele-, Valo ja AV-messuille.


Kynäilijä:
Asiantuntija Jani Vitikka