arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi -bloggaus: Uni siivittää parempiin oppimistuloksiin

Olet varmasti kuullut useamman kerran jonkun sanovan isojen päätösten äärellä, että on parempi nukkua ensin yön yli. Sanonnassa on vinha perä. Yön yli nukkuminen virkistää koko kehoa ja aamulla aivot ovat valmiina ottamaan vastaan uuden päivän haasteet. Unen aikana aivot ovat huhkineet ja järjestelleet päivän aikana kertynyttä tietoa oikeisiin lokeroihin niin että tieto jäsentyy pala kerrallaan isommiksi kokonaisuuksiksi.

Tieteen Kuvalehden mukaan yöunen pituus on ratkaisevaa, koska uuden asian muistiin jääminen edellyttää, että henkilö ehtii nukkumisen aikana kokea sekä rauhallisen ortounivaiheen että aktiivisen REM-univaiheen. Valitettavasti kahdeksan tunnin yöunet ovat nykymaailmassa lähes myyttisen taruolennon asemassa!

Työelämässä tarve uusien asioiden ja taitojen oppimiselle on jatkuva, joten panostus rauhallisiin ja riittävän pitkiin yöuniin maksaa itsensä takaisin kasvaneena suorituskykynä ja terävämpänä muistina. Myös oppiminen on tehokkaampaa ja asiat jäävät mieleen paremmin. Seuraavan koulutuspäivän jälkeen muista siis huolehtia hyvistä yöunista ja saat paremman tuoton sijoituksellesi!


Kynäilijä:
Koulutuspäällikkö Riikka Mäki