arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi -bloggaus: Vad är det nästa du tänkte lära dig?

Häromdagen läste jag en Linkedin-uppdatering som kort och gott var ”Vad är det nästa du ska lära dig?”

Frågan fick mig att tänka efter hur jag själv ställer mig. Jag har jobbat med vuxenutbildning i stort sett hela mitt arbetsliv och har flera gånger fått frågan varför jag stannat kvar i samma bransch så länge. Jo, därför att jag lär mig nytt hela tiden! Som utbildningsplanerare kanske man inte är någon riktig expert på något område, men man lär man sig lite om mycket. Hela tiden.

Inom energibranschen satsas det mycket på fortbildningen av de anställda. För att vi som skolningsföretag ska kunna erbjuda just den typ av skolning behövs är dialogen mellan kunderna och skolningsföretaget otroligt viktig. Kunderna är ju de som bäst vet vad de behöver och det är vår uppgift att förädla kundens behov till skolningar. Som utbildningsplanerare behöver man vara nyfiken, frågvis och lyhörd för kundernas behov för att bygga upp rätt sorts utbildning.

Själv är jag rätt ny i energibranschen och har det senaste året fått stifta bekantskap med såväl fjärrvärme som elhandel och jag har lärt mig massor med nytt. Men jag har också ställt otaliga dumma frågor. Mottagandet i energibranschen har varit fint och jag har upplevt ett stort engagemang bland kunderna när det gäller skolningsfrågor.

För att återgå till Linkedinmeddelandet. Vad är det nästa du ska lära dig? Kanske svaret finns i höstens utbildningskalender? Om inte, så är det bara att slå en signal till oss!


Skribent:
Utbildningsplanerare Maria Boholm