arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi-bloggaus: Yksi henkilö, monta tehtävää

Kaukolämpö on hajautettua, alueellista toimintaa. Energiateollisuus ry:n jäseninä on toistasataa kaukolämpöä myyvää yritystä. Nämä yritykset eivät ole kuitenkaan yhdestä puusta veistettyjä. Isoissa kaupungeissa kaukolämpötoiminnasta vastaavat yleensä energiayritykset, jotka tuottavat, siirtävät ja myyvät kaukolämmön lisäksi myös sähköä. Pienemmillä paikkakunnilla kaukolämpötoiminnasta vastaa usein lämpöyhtiö, jonka liiketoimintaan sähkö ei kuulu.

Pienissä kaukolämpöyrityksissä johto joutuu usein olemaan asiantuntija monissa yksittäisissä asioissa ja osallistumaan eri tavalla operatiiviseen toimintaan kuin isoissa yhtiöissä. Toimitusjohtaja saattaa tehdä käytännön tasolla tehtäviä, joita isommissa yrityksissä hoitaa moni eri alan asiantuntija. Toimitusjohtajan käyntikortissa voisi perustellusti olla tittelinä myös ympäristöasiantuntija, tietohallintojohtaja, tuotantopäällikkö, asiakkuusvastaava ja verkostoinsinööri. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

Kaukolämpöyrityksen johdon ajankohtaispäivät tarjoavat laajan kokonaiskuvan ajankohtaisista teemoista, joihin kaukolämpöyrityksen johto joutuu ottamaan kantaa. Monista aihepiireistä toteutetaan myös erillisiä tilaisuuksia, joissa asiaan pureudutaan syvällisemmin. Pienen kaukolämpöyrityksen johdolla ei ole kuitenkaan mahdollisuutta osallistua kaikkien eri aihepiirien koulutuksiin.

Jos Tietosuojapäivä tai Energia-alan ympäristöasiantuntijan teemapäivät ei mahtunut kalenteriisi, niin osallistu ainakin Kaukolämpöyrityksen johdon ajankohtaispäiville 18.-19.4. Tilaisuudessa käsitellään mm. pienten polttolaitosten ympäristölainsäädännön vaatimuksia käytännön tasolla ja kuullaan, mitä toimia kaukolämpöyrityksiltä vaaditaan tietosuoja-asetukseen liittyen. Ja onhan ajankohtaispäivillä puhumassa myös ET:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä. Tilaisuus on myös erinomainen mahdollisuus verkostoitumiseen ja kollegoiden tapaamiseen.


Kynäilijä:

Asiantuntija Juha Rakkolainen