arrow_backward Uutisarkisto

Kaffepaussi bloggaus: Yrityksen ympäristöasiantuntijat ovat paljon vartioita

Yrityksen toimintaa säätelee laaja määrä lakeja ja asetuksia. Monessa yrityksessä on nimetty ympäristövastaava, mutta jotkut henkilöt hoitavat yrityksen ympäristöraportoinnin muiden työtehtäviensä ohella.

Ympäristöasiantuntijan vastuualueella voi olla hämmästyttävän laaja kirjo eri tyyppisiä asioita. Samankin päivän aikana käsittelyssä saattaa olla veden- ja ilmanlaatuun, meluun, lupa-asioihin ja päästömittauksiin liittyviä kysymyksiä. Työhön voi myös kuulua mittaustulosten käsittelyä ja raportointia. Ympäristölainsäädäntö, samoin kuin muu oman työn kannalta olennainen lainsäädäntö, on tunnettava kuin omat taskut. Lisäksi on vielä vino pino standardeja ja ohjeita, joita ei voi olla noudattamatta.

Työ on monesti hyvin itsenäistä puurtamista. Yhteistyötä tehdään valtion ja kuntien viranomaisten kanssa, mutta oman yrityksen päätökset ja ratkaisut on monesti tehtävä ilman laajempaa taustatukea.

Energia-alan ympäristöasiantutijat teemapäivät tarjoavat kattavan kokonaiskuvan ympäristöasiantuntijan tehtävänkentästä ja yrityksen ympäristövelvoitteista. Tämän lisäksi tilaisuudessa on erinomainen tilaisuus verkostoitumiseen. Vertaistuen avulla selviää monen kiperän paikan yli.


Kynäilijä:
Koulutussuunnittelija Maria Boholm