arrow_backward Uutisarkisto

Liikenteen sähköistyminen avaa uusia mahdollisuuksia

Älykkään energiajärjestelmän kehittyminen ja sähköautojen määrän lisääntyminen avaavat monia mahdollisuuksia energia-alan toimijoille. Sähköautojen ympärille on kovaa vauhtia kehittymässä uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Liikenteen sähköistymistä halutaan edistää niin EU:ssa kuin Suomessa. Yritykset voivat nyt hakea julkisen latausinfran investointeihinsa valtion tukea. Vuoden 2018 alusta lähtien sähköautoille on kaavailtu hankintatukea ja myös kiinteistöjen latauspisteiden kehittämiseen on valmisteltu tukikeinoja.

Sähköautojen akkujen latauksella ja purkamisella voidaan nopeasti tasapainottaa energian tuotantoa ja kysyntää. Tämä edelleen mahdollistaa uusien palveluiden kehittämisen asiakkaille. Paikallisella tasolla sähköautojen yleistyminen voi aiheuttaa myös tiettyjä haasteita esimerkiksi sähköverkon näkökulmasta.

Liikenteen sähköistymistä käsittelevässä seminaarissa teemaa lähestytään eri kulmista, usean asiantuntijan toimesta. Mitä haasteita ja mahdollisuuksia tähän vääjäämättömään kehitykseen energia-alan näkökulmasta liittyy – tule kuulemaan, niin tiedät!