arrow_backward Uutisarkisto

Sätky-koulutuksista taidot turvalliseen sähköverkkotyöskentelyyn

SFS 6002 Sätky on sähköverkkotöihin kohdennettu sähköturvallisuuskoulutus. Oikeat työskentelytavat ja -työvälineet sekä asianmukaiset suojavarusteet mahdollistavat sähkötöiden tekemisen turvallisesti. Näiden aiheiden lisäksi koulutuksessa käydään läpi sähköverkon parissa työskentelemisen erityisvaatimukset.

Koulutus kattaa SFS 6002 sähkötyöturvallisuustandardin vaatimukset. Koulutuksen sisältöä on uusittu vastaamaan paremmin tämän päivän haasteisiin. Kaapeloinnin määrän kasvusta johtuvat erityskysymykset, hajautetun tuotannon tuomat takasyötön riskit ja niihin varautuminen sekä työ- ja roolijakojen vaativuus ovat esimerkkejä uusista, koulutuksessa huomioiduista asioista.

Sätky täyttää työnantajalle kuuluvan, työturvallisuuslain mukaisen, koulutusvelvoitteen. Koulutus sisältää kirjallisen testin, jonka hyväksytystä suorittamisesta annetaan sähkötyöturvallisuuskortti (Sätky-kortti). Kortti on voimassa viisi vuotta.

Koulutuskalenteristamme löytyvät yleiset Sätky-koulutukset, niiden aikataulut sekä paikkakunnat. Mikäli yleisten Sätkyjen aikataulut eivät sovi tai jos koulutettavia on kerralla monia, voidaan koulutus toteuttaa myös yrityskohtaisesti.