arrow_backward Uutisarkisto

Terveenä koulutukseen ja koulutuksesta kotiin!

Keväällä vastuullinen kouluttaminen ja tapahtumien järjestäminen sai uusia ulottuvuuksia. Meille vastuullisuus on ollut tasa-arvoisten oppimisen mahdollisuuksien tarjoamista. Lisäksi olemme halunneet kantaa vastuun siitä, että koko tilaisuuden järjestelyyn liittyvät ketju, valmistelusta jälkihoitoon on hoitunut ympäristön kuormitus minimoiden. Hyvät julkiset kulkuyhteydet, ympäristönäkökulmat huomioiva koulutuspaikka ja hotelli sekä sähköiset markkinoinnit ja materiaalit ovat tapoja, joilla perinteisesti pidämme huolta siitä, että olemme vastuullinen kouluttaja.

Huolet muuttuvat ja tilanne elää. Nyt yläpuolellamme leijuu ilmastonmuutospilven lisäksi myös jatkuvasti muotoaan muuttava ja epämääräinen koronapilvi. Pilvi luo varjoa hämmästyttävän moneen asiaan. Viikoittain ja välillä jopa päivittäin muuttuvat suositukset vaativat koulutustoimijoilta nopeaa reagointia ja kykyä venyä kuminauhan lailla. Päällimmäisenä on vastuu terveydestä.

Niin koulutettavilla kuin meillä kouluttajillakin on yhteinen toive. Toive siitä, että saisi syksylläkin kokea uuden oppiseen liittyvän energisoivan tunteen ja vielä jakaa sen kollegoiden kanssa. Kun flow on päällä, ei fiiliksiä latista se, että suun edessä on maski ja käsiä desinfioidaan joka käänteessä. Käsien pesemiseen ja desinfiointiinhan olemme tottuneet jo keväällä. Nyt otamme vielä haltuun kasvomaskin käytön.

Tavoitteenamme on, että järjestämme tilaisuudet aivan normaalisti, mutta erityistä varovaisuutta noudattaen. Jokaiselle koulutettavalle varaamme useamman kasvomaskin koulutuspäivää kohden, käsihygienian ylläpitoon tarvittavat käsidesit ja pyyhkeet varataan jokaisen ulottuville, turvaväleistä pidetään kiinni niin päivällä kuin mahdollisissa iltatilaisuuksissakin. Myös esiintyjien turvallisuus varmistetaan puhdistamalla mikit, koneet ja säätimet.

Vastuullisuuteen kuuluu myös se, että tarpeen tullen lähitapahtuma perutaan tai siirretään soveltuvin osin verkkoon. Turhia riskejä ei oteta.