arrow_backward Uutisarkisto

Verkosto-messut yhdistää ihmiset ja teknologiat

Verkosto 2019 -messujen kokoava teema on yhteisrakentaminen. Tapahtumassa puhuttaa erityisesti Smart City, työturvallisuus, kyberturvallisuus ja rekrytointi. Messujen aikana on tarjolla paljon oheisohjelmaa, josta jokaisen on helppo poimia mielenkiintoisimmat ja itseä eniten kiinnostavat osiot.

Adato kouluttaa messuja edeltävänä päivänä verkonrakentamisen ja maakaapeloinnin parissa toimivia osaajia Sokos Hotel Tornissa. Sähköverkon ja maakaapeloinnin ajankohtaispäivässä tutustaan uusiin ratkaisuihin, jotka auttavat verkkoyhtiötä saavuttamaan entistä paremman energiatehokkuuden ja toimitusvarmuuden. Aiheina älyverkkojen mahdollisuudet, verkkosäännöt sekä maasulkuvirran kompensoinnin toteutusvaihtoehdot ja vaikutukset sähkönjakeluverkossa.

Energiateollisuus puolestaan järjestää keskiviikkona 23.1. Älykäs energiajärjestelmä-iltapäiväseminaarin Messu- ja Urheilukeskuksessa. Seminaarissa käsitellään tulevaisuuden sähköverkkoihin liittyen TEMin Älyverkkotyöryhmän ehdotuksia, sähköisen liikenteen visioita ja televerkkojen roolia älykkään infran mahdollistajana. Tilaisuuden päätteeksi professori Jarno Limnell jakaa Verkostoteko 2019 -tunnustuksen verkkojen kyberturvallisuutta parantaneesta työstä.

Messujen toisena päivänä järjestettävä rekrytointitapahtuma tarjoaa opiskelijoille erinomaisen mahdollisuuden tutustua energia-alan työnantajiin ja rekrytoinnista vastaaviin henkilöihin. Tapahtumassa opiskelijat saavat käsityksen siitä, millaisia tekijöitä alalla tulevaisuudessa tarvitaan ja, miten omaa osaamista voisi parhaiten myydä kiinnostaville työnantajille. Lisäksi kuullaan ajatuksia ja kokemuksia alalle työllistyneeltä nuorelta; mitkä ovat hänen taustansa ja miten hänelle aukesi ura yhdestä energia-alan johtavasta yrityksestä. Lopun matchmaking-tapahtumassa heitellään verkkoja vesille ja katsotaan, löytääkö työ tekijänsä.

Adato ja Energiateollisuus ovat aktiivisesti mukana koko messutapahtuman ajan. Löydät meidät osastolta A113.