arrow_backward Uutisarkisto

Yhteiskehittämisen avulla ratkaisu liiketoiminnalliseen haasteeseen

Industryhack ja Adato tarjoavat energiayhtiöille mahdollisuuden hyödyntää yli 700 yrityksen verkostoa parhaiden ratkaisujen hakemiseksi liiketoiminnalliseen haasteeseen. Ajatuksena on yhdessä osallistuvien yhtiöiden kanssa:

  1. Identifioida ja määritellä haasteita.
  2. Pyytää Industryhackin verkostoon kuuluvilta yrityksiltä apua valitun haasteen ratkaisemiseen.
  3. Pilotoida ratkaisumalleja käytännössä.

Ajatus ulkoistetusta palvelukehityksestä kaukolämpöyhtiöille on esitelty Energiateollisuuden Asiakkuus- ja Lämmitysmarkkinatoimikuntien yhteiskokouksessa toukokuussa sekä Kaukolämpöpäivillä elokuussa. Idea on herättänyt kiinnostusta ja projektia on päätetty lähteä viemään eteenpäin.

Kumppaniksi on valittu Industryhack, joka on toteuttanut useita energia-alan yhteiskehitysprojekteja yhdessä verkostoonsa kuuluvien yritysten kanssa. Fingrid, Caruna ja Fortum ovat hyödyntäneet verkoston voimaa oman kehitystyönsä boostaamisessa. Ratkaisut ovat olleet innovatiivisia ja liiketoiminnan kannalta merkittäviä.

Toteutamme aluksi yhteiskehitystyöpajan (kohta 1.) joko 11.11. tai 13.11. Tässä työpajassa työstetään haasteita ja määritellään yhdessä lopullinen kehityskohde. Haasteellisiksi koetuiksi aihepiireiksi on nimetty mm.:

  • Datan kerääminen ja hyödyntäminen palvelukehityksessä.
  • Alustan ja/tai dynaamisen vertailusivuston rakentaminen (esim. lukematietojen raportointiin).
  • Kaukolämmön imago.
  • Kaukolämpöasiakkaiden energiatehokkuus (tällä saralla on niin paljon näkemyksiä ja palveluita, että todellisten ja arvoa tuottavien ratkaisujen löytäminen on tärkeää. Esim. top-lista asioista jotka asiakkaiden kanssa on ensin selvitettävä tai laitettava kuntoon.)

Se, löytyykö lopullinen haaste näiden joukosta jää nähtäväksi.

Idustryhackin toimitusjohtaja Mikael Hautala toivoisi pääsevänsä käymään kanssanne noin tunnin mittaisen keskustelun ennen ensimmäistä työpajaa. Keskustelu ei sido teitä mihinkään, mutta sen aikana on mahdollista saada sparrausta omiin haasteisiin ja myös tarkennusta tarjottuun projektiin liittyen.

Lisätietoja antavat:

Adato Energia, jan.wikstrom@energia.fi, 040 759 3664 tai

Industyhack, Mikael Hautala, mikael@industryhack.com, 050 3227 007.