arrow_backward Uutisarkisto

Uusi ura energia-alalla, miten oppia peruskäsitteet ketterästi?

Uusi ura energia-alalla, miten oppia peruskäsitteet ketterästi?

Sähkö tulee pistorasiasta ja lämpöä kotiin patterista… Vaikka toimisikin arjessa esimerkiksi reskontran parissa on energia-alan käsitteistössä paljon tarpeellista opittavaa usein pikaisellakin aikataululla. Tarpeen olisi, että opittava aineisto olisi vielä sellaisessa muodossa, että ilman insinööritaustaa se olisi mahdollista oppia.

Jostain pitäisi päästä perusasioihin käsiksi, mutta miten?

Adato Energia Oy:n ja Energiateollisuus ry:n ovat yhteistyössä toteuttaneet Energia-alan perusteet verkkovalmennuksen.

Valmennuksen tavoitteena on antaa sinulle avaimet toimia osana energia-alan yritystä, vaikka olisit uusi aloitteleva työntekijä tai muun alan ammattilainen. Energia-alan perusteet on peruskoulutus, jossa saat hyvän kokonaisnäkemyksen energiamarkkinoista, energian eri tuotantomuodoista sekä sähkön ja lämmön jakelusta. Koulutuksessa perehdytään myös energia-alan eri käsitteisiin ja alan terminologiaan.

Lisäksi saatavilla on Sähkön vähittäismarkkinoinnin perusteet -valmennus, jonka avulla keskeiset asiat sähkömarkkinoista, sopimuskäytännöstä, sähkön mittauksesta ja laskutuksesta, kuluttajalainsäädännöstä sekä muista lainsäädännön toimialalle asettamista vaatimuksista tulevat tutuiksi.

Mikä omatahtinen suoritusmahdollisuus? 

Kiitelty omatahtinen suoritusmahdollisuus antaa mahdollisuuden suunnitella ajankäyttöä.

Verkkovalmennuslisenssillä on kahden viikon käyttöaika. Tämä mahdollistaa valmennuksen suorittamisen omaan tahtiin. Voit edetä valmennuksessa aina tilaisuuden tullen ja palata jo käsiteltyihin asioihin tarvittaessa. Saatavilla on myös pidempiaikaisia suoritusmahdollisuuksia, kerromme näistä lisää mielellämme.

Mistä on siis kyse, pähkinänkuoressa?

Kun haluat kompaktin peruskoulutuksen energia-alasta, suorita Energia-alan perusteet -verkkovalmennus. 

Jos taas tarvitset kompaktin tietopaketin sähkön vähittäismarkkinoista, valintasi on Sähkön vähittäismarkkinoinnin perusteet. 

Valmennusten avulla saa hyvän kokonaisnäkemyksen. Valmennukset ovat sopivantasoisia alalle tulijalle, sekä soveltuvat alalla jo jonkin aikaa olleelle, perusasioiden kertaukseen.

 

Lisätietoa:

Koulutuspäällikkö Maria Boholm, p. 0400 568 239, maria.boholm@energia.fi