arrow_backward Uutisarkisto

Kaukolämpöasentajien osaamiseen kannattaa panostaa

Ensimmäiset kaukolämpöasentajan ammattitutkinnon suorittaneet valmistuivat vuonna 1992. Pian syntyi ajatus asentajille suunnatusta tilaisuudesta, jossa käsiteltäisiin kaukolämpöasioita käytännönläheisellä tavalla asentajien näkökulmasta. Tilaisuuden tavoitteena oli osaamisen ylläpitämisen lisäksi kollegojen tapaaminen ja ajatusten vaihto – työskenteleväthän asentajat eri yrityksissä ympäri maata. Ensimmäiset Kaukolämpöasentajien elopäivät pidettiin Ikaalisissa vuonna 1997. Elopäivät vakiintuivat vuosittaiseksi tilaisuudeksi, joka pidetään elo-syyskuussa ennen uuden lämmityskauden alkua. Vuosien varrella tilaisuuden nimi virtaviivaistettiin Kaukolämpöasentajapäiviksi.

Asentajapäivien vuosittainen perinne katkesi koronapandemiaan. Edellisen kerran asentajapäivät pidettiin vuonna 2019. Etätoteutus korona-aikana ei ollut realistinen vaihtoehto – oleellisena osana asentajapäiviä on nimittäin käytännönläheiset tutustumiskäynnit. Nyt koronatilanteen helpottuessa asentajapäivät järjestetään jälleen, 14.-15.9.2022 Kuopiossa. Odotan innolla monipuolisten ajankohtaisesitysten lisäksi Kuopion Energian aurinkolämpökenttään ja Savilahden jäähdytyslaitokseen tutustumista.

Asentajapäiville osallistuminen ei edellytä suoritettua kaukolämpöasentajan tutkintoa, vaan tilaisuuteen ovat tervetulleita myös muut vastaavissa tehtävissä toimivat, kuten huolto-, laitos-, käyttö- ja kunnossapitohenkilöt. Asentajapäivät ovat oivallinen tilaisuus myös asentajien lähiesimiehille.

Uskon vakaasti, että asentajapäiville osallistumisesta hyötyy asentajan lisäksi työnantaja ja työyhteisö laajemminkin. Työpaikalle tuomisena on ajankohtaisen asiatiedon lisäksi myös uusia näkökulmia ja kollegoilta saatuja vinkkejä. Esimiesten kannattaakin kannustaa ja mahdollistaa asentajia lähtemään mukaan Kaukolämpöasentajapäiville!

Näkemisiin Kuopiossa!

Juha Rakkolainen

Kirjoittaja on Adato Energia Oy:n kaukolämmön asiantuntija