arrow_backward Uutisarkisto

Ketterästi startti energia-alalle ilman insinööritaustaa?

Uusi ura energia-alalla, miten saada peruskäsitteet haltuun?

Lähdin kohti uutta vuoden 2021 lopussa tietämättä energia-alasta varsinaisesti mitään. Sähkö tulee pistorasiasta ja lämpöä kotiin patterista… Nyt olin aloittamassa myynti- ja markkinointipäällikön tehtävissä energia-alalle koulutuksia ja viestintäratkaisuja tarjoavassa yrityksessä, joten perusasiat oli suotavaa ottaa haltuun pikaisella aikataululla ja sellaisessa muodossa, että ilman insinööritaustaa se olisi mahdollista.

Jostain pitäisi päästä perusasioihin käsiksi, mutta miten?

Ratkaisu löytyi lähempää kuin osasin arvatakaan. Osa perehdytystäni oli nimittäin oman talon, Adato Energia Oy:n ja Energiateollisuus ry:n yhteistyössä toteuttama Energia-alan perusteet verkkovalmennus.

Mitä erityisen hyvää näissä on?

Koin itse erittäin hyväksi omatahtisen suoritusmahdollisuuden. Uudessa roolissa aloittavat varmasti tunnistavat, että on vain rajallinen määrä mitä muisti kykenee kerralla käsittelemään tietoa. Tästä johtuen koin erittäin hyväksi koulutuslisenssin kahden viikon käyttöajan. Tämä mahdollisti kurssin suorittamisen omaan tahtiin. Saatoin edetä kurssilla aina tilaisuuden tullen ja palata jo käsiteltyihin asioihin tarvittaessa. Muun perehdytyksen tukena tämä antoi hyvän työkalun asioiden sisäistämiseen.

Mistä on siis kyse?

Energia-alan perusteet -koulutus tarjoaa monipuolisen peruskoulutuksen energiamaailmasta. Koulutuksessa tutustutaan alan terminologiaan sekä energia-alan eri käsitteisiin. Kurssin avulla saa hyvän kokonaisnäkemyksen energiamarkkinoista, energian eri tuotantomuodoista sekä sähkön ja lämmön jakelusta. Kurssi on sopivantasoinen alalle tulijalle, sekä lisäksi erittäin passeli alalla jo jonkin aikaa olleelle, perusasioiden kertaukseen.

Kurssi on mahdollista suorittaa online- tai verkkokurssina.

Koulutuskalenteristamme löydät Online -toteutuksen 6.6.2023

Suoritin henkilökohtaisesti verkkokoulutuksen.  VERKKOKOULUTUKSEEN

Sähkön vähittäismarkkinoinnin parissa työskenteleville tulossa uudistettu Sähkön vähittäismarkkinoinnin perusteet -verkkokurssi kesäkuun 2023 aikana. 

Ja jos alalla uutena kaipaat vertaistukea, verkostoidun mielelläni!

Kirjoittaja on Adato Energia Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Maija Immonen